Якби я був жінкою, я б ніколи

(наслідування Тетяні Петкової)

Я б не носив одяг, неприємний для шкіри. Навіть мінімально емпатичний чоловік відчуває незручність поруч із жінкою, затягнутою в щось на зразок наждачки з блискітками.

Я б не насилував свою зовнішність. Чоловіки люблять відверто худих, струнких, повних, пишних, розкішних, за умови, що вони спокійно та щиро люблять себе такими. А от сукня, яка ось-ось вибухне від активів і не дає їм дихати, викликає тривогу. Чоловіки люблять маленькі груди, середні груди, великі груди. Вони просто люблять груди. Але вони лякаються членоушкодження. Сказане про груди, вірно про попу та талію. Довгі ноги – це жіночно, короткі – зворушливо жіночно, повні губи – спокусливо, тонкі – вишукано та виразно. Повні та тонкі одночасно – дисонанс, який рідкісний чоловік витримає.

Я б не насилував свій вік. Ніхто не бачить, скільки вам років, але всі бачать, скільки у цих роках вас.

Я б не давав чоловікові більше одного доручення раз частіше одного разу на рік. Відверто висловлені бажання вітаються у будь-якій кількості з будь-якою частотою.

Я б ніколи не говорив «ти впораєшся» і «я вірю в тебе». Достатньо того, що я сам у себе вірю. Або обґрунтовано сумніваюся, бо навіть не візьмуся. І я не збираюся справлятися, просто почну, продовжу та закінчу роботу, етап, історію. Не потрібно додаткових очікувань та відповідальності, її й так вистачає у «суворому чоловічому» світі.

Я ніколи не говорив би «я з тобою». Якщо це так, то я знаю. І вдячний за це. І цю подяку вже висловив, якщо що.

Я б не готував для чоловіка нічого складнішого за омлет з яйцями. Чоловік відчуває збентеження, сором і вину, якщо з’їдає страву швидше, ніж вона готувалася.

Я давав би чоловікові час на ввічливість. Нам не важко відчинити двері або підняти важку сумку, але нам потрібен час, щоб зрозуміти, в який бік вони відкриваються і де у них ручка. Ми сильні та розумні, але іноді, поряд із жінкою, просто сильні.

Я намагався б не плутати чоловіка з подружкою. Навіть якщо це не ваш чоловік. У крайньому разі він друг. Він може розбиратися в косметиці, колготках та кулінарії краще за доньку знайомої вашої мами, але він син, а не донька.

Я б не дозволяв іноземним словам впливати на мене, моє життя, мого чоловіка та стосунки з ним.

Я не прояснював би, але намагався б у кожний момент бути ясною і зрозумілою. І вимагав би того ж щодо себе.

Я б безсоромно і без почуття міри любив, купував, приймав у подарунок, накопичував сукні, туфлі та квіти.

І я б не морочився думкою людини, яка міркує про ситуацію, в якій вона не була і ніколи не буде.